smörgåstårtor + recept
såå, här har vi då smörgåstårtorna =)
Jag har inte exakta mått, utan kör lite på känsla..

Smörgåstårta med skinka
Fyllning lager 1:
Mjukost
Purjolök, hackad.
Fyllning lager 2:
Rökt skinka, hackad.
Purjolök, hackad
Majonäs
Gräddfil
Persilja, hackad
Salt & peppar
Allting i rörorna blandas ihop,
gräddfilen & majonäsen har man 2 till 1,
dvs tex 2 msk gräddfil, 1 msk majonäs.
När lagrena är ihoplagda (blir tre våningar)
så täcker man även översta "våningen" med gräddfil/majonäsblandning.
Sen låter man smörgåstårtan stå i kylen över natten helst, blir godast så =)
Garnering:
Bred först på mer gräddfil/majonäsblandning,
sen garnerar du med vad du tycker om.
Jag brukar ha krossade ostbågar på sidorna av min,
(men glömde köpa det, så det fick bli hackad gurka)
& garnerar med ost, olika sorters rökt skinka,
physalis & grönsaker (körsbärstomater, gurka, olika sorters sallad)

Smörgåstårta med räkor.
Fyllning lager 1:
Tonfisk
Rödlök, hackad
Gräddfil
Majonäs
Salt & peppar.
Fyllning lager 2:
Räkor, hackade.
Röd lök, hackad
Gräddfil
Majonäs
Citronsaft
Salt & peppar
Allting i rörorna blandas ihop,
gräddfilen & majonäsen har man 2 till 1,
dvs tex 2 msk gräddfil, 1 msk majonäs.
När lagrena är ihoplagda (blir tre våningar)
så täcker man även översta "våningen" med gräddfil/majonäsblandning.
Sen låter man smörgåstårtan stå i kylen över natten helst, blir godast så =)
Garnering:
Bred först på gräddfil/majonäsblandningen.
Sen garnerar du som du vill, jag har på en massa handskalade räkor,
kokt ägg, körsbärstomater, olika sorters sallad, gurka, avokado, röd stenbitsrom & citron.
Jag har inte exakta mått, utan kör lite på känsla..

Smörgåstårta med skinka
Fyllning lager 1:
Mjukost
Purjolök, hackad.
Fyllning lager 2:
Rökt skinka, hackad.
Purjolök, hackad
Majonäs
Gräddfil
Persilja, hackad
Salt & peppar
Allting i rörorna blandas ihop,
gräddfilen & majonäsen har man 2 till 1,
dvs tex 2 msk gräddfil, 1 msk majonäs.
När lagrena är ihoplagda (blir tre våningar)
så täcker man även översta "våningen" med gräddfil/majonäsblandning.
Sen låter man smörgåstårtan stå i kylen över natten helst, blir godast så =)
Garnering:
Bred först på mer gräddfil/majonäsblandning,
sen garnerar du med vad du tycker om.
Jag brukar ha krossade ostbågar på sidorna av min,
(men glömde köpa det, så det fick bli hackad gurka)
& garnerar med ost, olika sorters rökt skinka,
physalis & grönsaker (körsbärstomater, gurka, olika sorters sallad)

Smörgåstårta med räkor.
Fyllning lager 1:
Tonfisk
Rödlök, hackad
Gräddfil
Majonäs
Salt & peppar.
Fyllning lager 2:
Räkor, hackade.
Röd lök, hackad
Gräddfil
Majonäs
Citronsaft
Salt & peppar
Allting i rörorna blandas ihop,
gräddfilen & majonäsen har man 2 till 1,
dvs tex 2 msk gräddfil, 1 msk majonäs.
När lagrena är ihoplagda (blir tre våningar)
så täcker man även översta "våningen" med gräddfil/majonäsblandning.
Sen låter man smörgåstårtan stå i kylen över natten helst, blir godast så =)
Garnering:
Bred först på gräddfil/majonäsblandningen.
Sen garnerar du som du vill, jag har på en massa handskalade räkor,
kokt ägg, körsbärstomater, olika sorters sallad, gurka, avokado, röd stenbitsrom & citron.
Kommentarer
Postat av: Nadja
De ser jätte gott ut, dock är jag inget fan av majonäs så de är väldigt få smörgåstårtor som jag gillar hehe
Postat av: Katja
mmm vad gott :)
Postat av: Ida
Åh nu blir man hungrig ju! :) Allt ser så gott ut.
Postat av: vexy
åh, gud...blir så himla sugen på dina smörgåstårtor. muuuums!
tack för receptet :P
Trackback